Шахтарі анонсували "штурм владних кабінетів" і протести заради зарплат

Українські шахтарі вимагають підвищення зарплат на 30% і своєчасних виплат. З цими та іншими вимогами на масштабну акцію протесту 30 березня вийде трудовий колектив підприємства "АрселорМіттал Кривий Ріг".

Крім того, на тлі сформувалася заборгованості по зарплатах в галузі готують мітинги і представники Профспілки металургів і гірників України. Про це повідомив нардеп і голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець, зазначивши, що шахтарі продовжать "штурмувати владні кабінети".

За його даними, загальний зарплатний борг перед шахтарями досягає 1,8 млрд грн.

Лідери профспілки "СхідГЗК" також звернулися до т.в.о. міністра енергетики Юрію Вітренко з пропозицією зібрати термінову нараду за участю представників Міненерго, адміністрації ДП "СхідГЗК" і керівників ДП "Енергоатом".

"Відповіді немає. Однак делегація від трудового колективу, профспілкові працівники готові їхати в столицю на" рятівний нараду ", - зазначив Волинець.

При цьому в коментарях до посту користувачі пишуть, що шахтарі ще не отримали свої зарплати за січень. А на деяких підприємствах працівникам не виплатили гроші за кінець 2020 року.

Нагадаємо, що 15 березня Вітренко підписав накази про виплати 3 млрд грн заборгованості шахтарям.


Джерело: https://ubr.ua/market/industrial/malenkie-zarplaty-i-zaderzhki-vyplat-shakhtery-hotovjat-protesty-4000934