Для походу в ресторан доведеться збирати місяць: громадське харчування до весни різко піднімуть ціни
Недорогі ресторани підвищуватимуть ціни щомісяця на 10-20%. А до весни цінники у кафе та доступних учора закладах зростуть уже на 50%. А хто не підніме свої прайси – будуть змушені закритися.
Таку думку висловила співзасновник Національної ресторанної асоціації України, директор компанії "Ресторанний консалтинг" Ольга Насонова.
Головними причинами такого галопуючого підвищення цін у закладах громадського харчування експерт називає виросли за рік удвічі зарплати обслуговуючого персоналу, а також комуналку, що стрімко дорожчає, особливо електрику. Все це під силу витримати хіба що дорогим ресторанам.
"Платити оренду, податки, акцизи, еквайринг зможуть тільки дорогі ресторани. А недорогі - куди подітися - будуть підвищувати ціни. Тому що просто не буде чим оплачувати витрати, які все зростають і зростають", - говорить Насонова.
Як результат, додає вона, ресторанний ринок може відкинути до рівня 2000-х років, коли закладів замало, але всі вони забиті. І щоб піти в ресторан чи кафе, потрібно буде "накопичувати цілий місяць".
"Стане менше всіх ресторанів, але особливо недорогих. Будуть забиті заклади, що залишилися. Ті, хто переживе зиму", – резюмувала співзасновник Національної ресторанної асоціації України.
Джерело: https://ubr.ua/market/trade/dlja-pokhoda-restoran-nuzhno-budet-kopit-mesjats-obshchepity-k-vesne-rezko-podnimut-tseny-4010155