У Держстаті розповіли про безробіття:чи знижується показник

Рівень безробіття в Україні в січні-березні 2020 року порівняно з четвертим кварталом 2019 року знизився на 0,1 п.п. – до 8,6% з 8,7%, що в абсолютних цифрах становить 1,5 млн людей. Про це розповіли в Державній службі статистики (Держстат).

Зокрема, кількість зайнятого населення у віці 15-70 років у першому кварталі 2020 року становить 16,5 млн людей. Рівень зайнятості населення у віці 15-70 років – 58,2%.

Через карантин число зареєстрованих безробітних українців перевищило 514 тисяч людей, а 142,7 тисячі знайшли нову роботу. Про це розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль на пресконференції, присвяченій ста дням роботи нового уряду.

"У нас на сьогоднішній день кількість зареєстрованих безробітних – це більше 514 тисяч людей. Для порівняння: станом на 12 березня, коли ми ввели карантин, це була 361 тисяча... Отримали статус безробітного з початку карантину 276 тисяч людей. На сьогодні працевлаштовано 142,7 тисячі людей з тих, хто отримав статус безробітного", – сказав він.

Офіційно зареєстрованих безробітних в Україні стало більше, але кількість вакансій на ринку почала зростати. У Національному банку пояснили, що така динаміка пов'язана з послабленням карантину – зокрема, з відновленням роботи ресторанів і транспорту.

На початку літа Кабінет міністрів схвалив законопроєкт про введення електронної трудової книжки. Тепер документ має прийняти парламент, після чого в Україні будуть поступово зникати паперові трудові книжки.

Знайти роботу було не так просто і в докарантинні часи, а тепер конкуренція зросла вдвічі – на одну вакансію претендує в середньому від чотирьох до шести осіб.


Джерело: https://www.segodnya.ua/ua/economics/enews/v-gosstate-rasskazali-o-bezrabotice-snizhaetsya-li-pokazatel-1459442.html