Українці стали рідше міняти роботу

Українці стали рідше міняти місце роботи. Про це свідчить опитування, проведене фахівцями grc.ua в серпні 2020 року.
Згідно з його результатами, найпопулярніший термін роботи на одному місці - не менше 5 років. Таку відповідь дали 40% респондентів. Серед них найчастіше зустрічалися українці у віці від 31 до 50 років.
Ще майже кожен третій опитаний затримується у одного роботодавця на термін від 2 до 4 років.
Раз на півроку змінюють роботу лише 3% українців, і половині з них - від 24 до 30 років.
Чи не менше 5 років на одному місці роботи затримуються юристи, консультанти, топ-менеджмент, вчителі, виробничники, маркетологи, бухгалтера, hr-фахівці, адміністративний персонал, айтішники і телекомщики.
Якщо порівнювати аналогічні дані з опитуванням 2018 року, то видно, що збільшилися категорії претендентів, які змінюють роботу раз в 5 років або рідше і раз на рік.
А ось тих, хто кожні півроку шукає нового роботодавця, стало менше.
На думку кар'єрних консультантів, оптимальний час для зміни роботи для молодих фахівців - кожні півтора року. А для тих, хто вже займає керівні посади, в залежності від масштабності і популярності компанії - від 2 до 5 років.
При цьому варто враховувати, що для кар'єри погано часто як стрибати від роботодавця до роботодавця, так і засиджуватися довго на одному місці.
З одного боку, перебування більше 5 років на одному робочому місці вводить співробітника в стан застою і знижує його ефективність. А з іншого, часта зміна роботи може змусити роботодавця "загорнути" кандидата на співбесіді, навіть якщо той підходить за іншими параметрами.

Джерело: https://ubr.ua/labor-market/ukrainian-labor-market/ukraintsy-stali-rezhe-menjat-rabotu-3895929