Тільки чверть закладів громадського харчування та готельного бізнесу відкривали нові вакансії

Кожна п'ята компанія в сфері HoReCa повністю заморозила набір нових співробітників. При цьому 25,5% роботодавців відкривали нові вакансії. У тому числі 16,4% компаній обережно збільшували кількість пропозицій, а 9,1% значно наростили пошук нових співробітників. Про це свідчать результати опитування robota.ua серед представників 55 готелів, ресторанів і кафе, який проходив з 7 по 10 липня.
У свою чергу половина компаній зберегла докарантінний рівень зарплати для кандидатів. Кожна п'ята організація пропонувала претендентам менші суми, ніж на початку карантину, а 7,3% - озвучували зарплату вище.
Також у половини представників HoReCa-галузі незначно скоротилася кількість співробітників. Чверті організацій вдалося зберегти число працівників. Майже на третину скоротили колектив 18,2% компаній.
Близько половини роботодавців не поміняли рівень оплати праці співробітників. При цьому 15% компаній трохи зменшили зарплати, а 13,3%, навпаки, підвищили суми виплат.
Що стосується режиму роботи підприємств в сфері HoReCa, майже 60% працювали в звичайному режимі. Чверть організацій дозволила віддалений графік для меншою половини колективу, і тільки 5,5% роботодавців більшу частину співробітників перевели на "удаленку".
Кожна п'ята компанія змогла зберегти обсяги роботи для персоналу. У той же час в частині організацій зменшилося навантаження для Фронтлайн, працівників кухні, обслуговуючого персоналу, продажників, адміністративних співробітників.
Нагадаємо, станом на липень поточного року 54% закладів громадського харчування відзначили скорочення виручки в порівнянні з тим же періодом минулого року. До того ж половина з них констатувала спад на 30% і більше.

Джерело: https://ubr.ua/labor-market/ukrainian-labor-market/tolko-chetvert-zavedenij-obshchepita-i-otelnoho-biznesa-otkryvali-novye-vakansii-3895274