Не гірше, ніж у Німеччині. У ЄБРР оцінили вплив пандемії на українську економіку

Падіння економічного рівня в Україні не є критичним і досягає 4,5%. Про це заявила заступник директора Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) в країні Ірина Новікова на діловому форумі у Львові, повідомляє "Укрінформ".
"Поки, за нашими підрахунками, падіння економіки в Україні становить близько 4,5%, до кінця року може зрости до 5,5%. Але наші прогнози - оптимістичні. Ми вважаємо, що в наступному році економіка в державі буде відновлюватися, так як для цього є всі чинники розвитку ", - розповіла представник ЄБРР.
Також вона зазначила, що якщо подивитися на карту світу і оцінювати зміни в економіці від пандемії, то ситуація в країнах, що розвиваються, нічим не гірше, ніж в розвинених, таких як Англія або Німеччина.
При цьому представник ЄБРР підкреслила, що банк запланував надання офіційної статистики і прогнозів на початку жовтня під час зборів акціонерів.
Раніше заступник голови НБУ Дмитро Сологуб зазначив, що динаміка української економіки за результатами третього кварталу цього року може виявитися краще, ніж раніше прогнозував Нацбанк. В цілому в 2020-му падіння ВВП може бути в районі 5%.

Джерело: https://ubr.ua/finances/macroeconomics-ukraine/optimistichnye-prohnozy-v-ebrr-otsenili-uroven-padenija-ukrainskoj-ekonomiki-3896278