Мінфін до кінця року затвердить необхідні нормативні акти для плану BEPS

До кінця поточного року Міністерство фінансів затвердить всі необхідні для впровадження кроків плану BEPS нормативно-правові акти, повідомила прес-служба міністерства. Йдеться про міжнародний проект Організації економічного співробітництва, розвитку і країн G20 по розробці заходів протидії розмивання бази оподаткування та виведення доходу з-під оподаткування.
Мета плану BEPS - встановлення єдиних прозорих податкових правил для всіх країн (юрисдикцій, яких на сьогоднішній день 137), з метою запобігання ухиленню бізнесу від сплати податків. Сам закон (№466), який ввів дев'ять з 15 кроків плану BEPS, вступив чинності 3 травня цього року. Україна ж приєдналася до плану BEPS 1 січня 2017 року.
"Зокрема, виконання заходів Дорожньої карти щодо реалізації положень закону №466 передбачає розробку понад 10 підзаконних нормативно-правових актів, над якими поки триває робота спільно з Державною податковою службою", - йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, днями глава Державної податкової служби Олексій Любченко повідомив, що його відомство провело конференцію з виконання плану BEPS. Участь у ній брали колеги з відповідних органів Німеччини, Нідерландів, Британії, Кіпру, Швейцарії, Австрії та США.

Джерело: https://ubr.ua/finances/taxes/minfin-do-kontsa-hoda-utverdit-neobkhodimye-normativnye-akty-dlja-plana-beps-3896891