Мільярдний борг із зарплати шахтарям почнуть погашати через півтора тижні

Гроші на погашення боргів із зарплати шахтарям у 1,4 млрд грн почнуть надходити вугільним підприємствам через півтора тижні.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, про це заявив заступник міністра енергетики Максим Немчинов.

"За нашими розрахунками, приблизно на 18 грудня ми виходимо на отримання коштів до спеціального фонду державного бюджету, і ми почнемо перерахування цих коштів на шахти, на виплату зарплат шахтарям. Це станеться десь із 20 грудня", – сказав Немчинов на засіданні Кабміну.

На виплату зарплат працівникам державних шахт направлять 1,4 млрд гривень. Це стало можливим після того, як Верховна Рада внесла зміни до держбюджету-2020, а уряд затвердив порядок погашення заборгованості перед шахтарями за рахунок надходжень від ПАТ "Укрнафта".

Всього за 11 місяців 2020 року на виплату зарплати та погашення заборгованості із заробітної плати на державних шахтах направили 5,3 млрд гривень, в тому числі з держбюджету – 3,6 млрд гривень.

Нагадаємо, Україна знаходиться на порозі вугільної реформи. При цьому влада запевняє, що жодна шахта не може бути закрита, поки гірники не отримають нову роботу з гідною оплатою праці.


Джерело: https://economics.segodnya.ua/ua/economics/enews/milliardnyy-dolg-po-zarplate-shahteram-nachnut-pogashat-cherez-poltory-nedeli-1494138.html