Медикам в Україні підвищать зарплати: Зеленський озвучив суми

Зарплата лікарів в Україні в 2021 році зросте до 20-25 тисяч гривень. Зарплата медсестер - до 15 тис. Гривень, а молодшого медичного персоналу - до 10-12 тисяч гривень. Цьому не перешкодять проблеми проведення медичної реформи і коронакрізіс.
Таку заяву зробив президент України Володимир Зеленський під час послання до Верховної Ради.
Він також зазначив, що Україні вдалося уникнути звільнення 50 тис. Медиків і закриття понад 300 лікарень на другому етапі медичної реформи.
"Ця реформа (медична. - Ред.) Має слабкі місця ... Реформою повинні бути задоволені як пацієнти, так і медики всіх рівнів", - додав Зеленський, закликавши представників влади виправити помилки.
Крім того, за його словами, в найближчі два роки в Україні має запрацювати мережа трансплантологічних центрів, які позбавлять українців від необхідності робити операції за кордоном.
Нагадаємо, як заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, до бюджету-2021 також закладаються кошти на підвищення зарплат лікарям екстреної медичної допомоги до 22 тис. Гривень. При цьому для екстреної меддопомоги вводитися індикатори якості роботи, наприклад час доїзду і маршрутизація.

Джерело: https://economics.segodnya.ua/economics/enews/medikam-v-ukraine-povysyat-zarplaty-zelenskiy-ozvuchil-summy-1483618.html