Легендарна мережа готелів готує масові звільнення через коронавірус

Карантини, введені в різних країнах світу через пандемію коронавірусу, серйозно б'ють по туристичній та транспортній галузях. Слідом за скороченнями в авіаційній галузіпро звільнення співробітників тепер заявили також в компанії Hilton Worldwide, яка володіє мережею готелів в десятках країн.

З Hilton планують звільнити 2100 осіб в усьому світі, що становить близько 22% від загальної кількості корпоративних співробітників. Крім того, на 90 днів будуть продовжені введені раніше заходи: відправлення частини персоналу в неоплачувану відпустку, зменшення тривалості робочого дня співробітників і, відповідно, зарплати.

В офіційному зверненні компанії з цього приводу говориться, що пандемія "створила безпрецедентні проблеми" для туристичної галузі.

"Жодного разу за 101-річну історію Hilton наша галузь не стикалася з такою світовою кризою, під час якої люди практично припиняли подорожувати", – зазначив глава компанії Крістофер Нассетта.

Корпоративний персонал Hilton налічує 9600 осіб в усьому світі. Наприкінці 2019 року загальна кількість співробітників становила 173 тис. осіб.

Нагадаємо, раніше Міжнародний валютний фонд (МВФ) підрахував, що загалом вихід зі світової економічної кризи вимагатиме понад 8 трлн доларів. У МВФ також офіційно оголосили про початок світової економічної кризи і змінили оцінку динаміки глобального ВВП 2020 року. Очікується, що світова економіка скоротиться поточного року на 3%, проте виросте на 5,8% 2021-го.


Джерело: https://www.segodnya.ua/ua/economics/business/legendarnaya-set-gostinic-gotovit-massovye-uvolneniya-iz-za-koronavirusa-1457654.html