Ілон Маск увійшов до п'ятірки найбагатших людей світу за версією Forbes

За станом на 20 липня капітал Ілона Маска перевищив $74 млрд, піднявши його на п'яту позицію в рейтингу найбагатших людей в світі. Американський бізнесмен обігнав таких мільярдерів, як Уоррен Баффет і Стів Балмер. При цьому в середині березня він займав лише 31 місце в списку мільярдерів з капіталом менше $25 млрд, повідомляє Forbes.

Також наголошується, що на торгах в понеділок акції Tesla подорожчали ще на 9,5%. На момент закриття біржових торгів вартість досягла $1643. За три тижні (з 29 червня) ціна виросла на 60%, а з початку поточного року – на 300%.

"Зміни, які ми спостерігаємо з Microsoft, а також з Tesla і Amazon, дійсно божевільні і не схожі ні на що, що я коли-небудь бачив у своєму житті", – написав аналітик Джим Крамер в Twitter.

Ринкова вартість Tesla збільшилася до $304,5 млрд, залишивши позаду Ford, Toyota, General Motors і BMW разом узяті. Тепер це найдорожча автокомпанія у світі.

"Мені дійсно все одно. Ці цифри зростають і падають, але насправді важливо робити відмінні продукти, які подобаються людям", – зазначив Маск на початку липня, коментуючи стрімке зростання капіталу.

Вперше Маск дебютував в списку 400 найбагатших американців в 2012 році, зайнявши 190-е місце з чистим прибутком в $2,4 млрд доларів.

Нагадаємо, станом на початок липня ринкова вартість Tesla досягала $207,2 млрд, перевершивши капіталізацію Toyota, складову $201,9 млрд. І це при тому, що в І кварталі Tesla справила 103 тис. автомобілів, що становить близько 4% від майже 2,4 млн автомобілів Toyota.


Джерело: https://ubr.ua/ukraine-and-world/world/mask-voshel-v-pjaterku-samykh-bohatykh-ljudej-po-versii-forbes--3894522