Чистий дохід Укроборонпрому збільшився майже до 14,5 млрд грн

У І півріччі 2020 го чистий дохід держконцерну "Укроборонпром" збільшився на 5% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року і склав 14,4 млрд грн, повідомила прес-служба підприємства. Операційний прибуток "Укроборонпрому" за перші шість місяців збільшилася в 2,6 рази і склала 1,6 млрд грн. У дежконцерні кажуть, що це вдалося завдяки збільшенню виробництва і продажів бронетехніки, високоточної зброї та морських турбін.
"Обсяги виробництва озброєння і військової техніки в порівнянні з першим півріччям 2019 го також збільшилися на 11%. Підприємства бронетанкового дивізіону майже вдвічі збільшили обсяги виробництва в порівнянні з аналогічним періодом минулого року - на 95%; обсяги виробництва підприємств дивізіонів радіолокації і суднобудування збільшилися на 23% і 42% відповідно ", - говорять в дежконцерні.
У той же час значний негативний вплив пандемії коронавируса на діяльність авіаремонтних підприємств, більшість з яких орієнтовані на виконання експортних контрактів, в I півріччі поточного року майже компенсувалося незвично високим попитом на транспортні послуги ДП "Авіалінії Антонова".
В "Укроборонпрому" відзначають три фактори, які найбільш негативно вплинули на його діяльність:

  • затримка фінансування державного оборонного замовлення більш ніж на три місяці;
  • глобальна економічна криза, викликана коронавірусів, і, відповідно, зменшення, а в окремих випадках - повне припинення фінансово-економічної активності партнерів і іноземних замовників, істотне уповільнення військово-торгового співробітництва з низкою країн;
  • національний карантин і обмежувальні заходи, встановлені Кабміном для протидії поширенню коронавируса: з березня 2020 го підприємства-учасники "Укроборонпрому" працюють в особливому режимі.

Нагадаємо, минулого тижня прем'єр Денис Шмигаль подав президенту Володимиру Зеленському подання на призначення Сергія Тихонова генеральним директором "Укроборонпрому".

Джерело: https://ubr.ua/market/industrial/chistaja-pribyl-ukroboronproma-v-i-poluhodii-uvelichilas-pochti-do-14-5-mlrd-hrn-3896004