Безробіття пішло на спад: в Україні стало більше роботи

Офіційно зареєстрованих безробітних в Україні стало більше, але кількість вакансій на ринку почала зростати. Про це повідомив Національний банк України (НБУ) в щотижневому огляді.

"Бізнес почав активно шукати працівників. Кількість нових вакансій на сайтах працевлаштування зросла", – йдеться в повідомленні НБУ на сторінці в Facebook.

У Нацбанку пояснили, що така динаміка пов'язана з ослабленням карантину в Україні – зокрема, з відновленням роботи ресторанів і транспорту.

Нагадаємо, раніше також стало відомо, що кількість звернень до Служби зайнятості знижується. Так, якщо на початку травня щодня в службі зайнятості реєструвалося від 5 до 7 тис. людей, то за останній тиждень місяця – від 3 до 4 тис.

При цьому представники бізнесу не виключають, що і після пом'якшення карантину будуть змушені скорочувати штати. А багато підприємців вже звільнили частину працівників, через що показник безробіття в країні зріс.

Знайти роботу було не так вже й легко і в докарантинні часи, а тепер конкуренція зросла вдвічі – на одну вакансію претендує в середньому від чотирьох до шести людей.


Джерело: https://www.segodnya.ua/ua/economics/business/bezrabotica-poshla-na-spad-v-ukraine-stalo-bolshe-raboty-1452652.html