В Україні на обліку безробітних - 14,5 тисяч учасників АТО

На обліку в Державній службі зайнятості числиться 14,5 тисяч безробітних учасників учасники АТО, хоча найчастіше вони звертаються за психологічною допомогою. Такі дані озвучив в. о. голови Держслужби зайнятості Валерій Ярошенко. За його словами, "у Держслужби зайнятості є цілі центри, які цим займаються".

"У нас велика кількість сервісів в онлайн-режимі. Величезна робота проводиться в тому, щоб залагодити цю ситуацію", – сказав Він і додав, що учасники АТО в першу чергу звертаються за психологічною допомогою, їм необхідна соціальна реабілітація.

Глава відомства зазначив, що зараз в Україні в цілому 350 тисяч осіб перебувають на обліку безробітних, а з них – 8,5% учасники АТО.

"Якщо говорити конкретно про цифри, то їх 14,5 тисяч, які пройшли війну, на сьогоднішній день", – резюмував Ярошенко.

Нагадаємо, в грудні 2018 року в Україні офіційний рівень безробіття підвищився на 0,1 процентний пункт – до 1,3%. Станом на 1 січня 2019 року в Державній службі зайнятості було зареєстровано 341,7 тис. безробітних.

Кількість вакансій в грудні склала 58,4 тис. (шість осіб претендують на одну вакансію). Середній розмір допомоги на одного безробітного – 2876 гривень.


Джерело: https://korrespondent.net/ukraine/4055995-nazvano-kolychestvo-bezrabotnykh-uchastnykov-ato