В Україні дві держслужби ведуть активну боротьбу з «зарплатами в конвертах»

Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів заявила про домовленість з Гослужбой з питань праці координувати дії у сфері детінізації зайнятості та доходів населення.

У повідомленні йдеться, що в ході перевірок інспектори виявили не тільки відсутність медоглядів працівників, але і факти нелегального працевлаштування.

Керівники головних облуправлінь обох служб підписали меморандуми та угоди про співробітництво, а також погодили плани подальших дій.

Нагадаємо, минулого тижня виконуючий обов'язки голови Державної фіскальної служби Олександр Власов запропонував використовувати інформацію про працівників, які отримують зарплату неофіційно, при нарахуванні житлових субсидій, призначенні допомоги по безробіттю та інших соціальних виплат. За його словами, відповідний проект вже розроблений і направлений на розгляд в Міністерство фінансів.

У ньому пропонується обмінюватися необхідною інформацією між ГФС, Міністерством соціальної політики, Держслужбою з питань праці, Держслужбою зайнятості та Пенсійним фондом.

Власов також повідомляв, що з вересня по грудень 2018 року роботодавці легалізували працю 1,9 млн. осіб які до цього отримували зарплату в конвертах (саме цю інформацію пропонується враховувати при призначенні / перегляд субсидій).


Джерело: https://www.segodnya.ua/economics/enews/v-ukraine-dve-gossluzhby-obyavili-voynu-zarplatam-v-konvertah-1212468.html