У ДПС анонсували зміни ставок податків на доходи фізосіб

Головним питанням в Україні є досягнення податкової справедливості, заявив голова Державної податкової служби Сергій Верланов.Питання зменшення податкового тиску на мінімальні зарплати є надзвичайно актуальним, стверджує голова Державної податкової служби України Сергій Верланов.За словами Верланова, є чіткий перелік податків, які планують знизити під час проведення податкової реформи, і це, насамперед, податки на фонд оплати праці.
"У рамках оголошеної на наступний рік податкової реформи, ініційованої урядом та підтриманої Верховною Радою, розглядатиметься питання зміни ставок податку на доходи фізичних осіб. Усі розуміють, що шкала має бути диференційована і на найменші зарплати податковий тиск має бути зменшений", – зазначив Верланов.
Він підкреслив, що податкове навантаження в Україні – середнє проти інших країн світу, а головним у країні є питання податкової справедливості.
"Є платники, які не сплачують податки. Тому податкове навантаження концентрується тільки на законослухняних компаніях і громадянах. І наше завдання – робити так, щоб платили всі, що дозволить знижувати податки", – додав Верланов.
Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявляв, що уряд має намір почати "глибоку реформу податкової системи" навесні 2020 року.


Джерело: https://gordonua.com/ukr/news/money/-u-dps-anonsuvali-zmina-stavok-podatkiv-na-dohodi-fizosib-1480372.html