Вчені визначили «успішний» колір одягу для співбесіди

Результати нового дослідження показали, що колір одягу, який ви обираєте, може мати великий вплив на результат деяких важливих подій - в тому числі здатний допомогти пройти співбесіду при прийомі на роботу. І колір при цьому, як виявилося, навіть важливіше фасону одягу.

Згідно з опитуванням, найбільш успішним кольором для співбесіди, а також для важливих ділових зустрічей і презентацій, є чорний. Всього було опитано 1,5 тисячі осіб. 43% респондентів заявили, що вони отримали роботу завдяки тому, що були на важливій зустрічі в чорному.

Також, 27% опитаних чоловіків кажуть, що чорна одяг допомогла їм «домогтися успіху» на першому побаченні. У жінок цим кольором виявився червоний.

Для тренажерного залу годиться синій, який мотивує людей займатися фізичними вправами. А одяг сріблястого кольору - кращий вибір для тих, хто хоче весело провести час.

42% людей визнали, що судять про людей за кольором їх одягу. Так, білий майже чверть з них сприймають, як зарозумілість і претензійність, а одягнених в рожеве більшість чоловіків вважає більш впевненими в собі.

Результати можуть здатися надуманими, але, на всяк випадок, пропрасуйте свою чорну футболку перед наступним співбесідою.


Джерело: https://www.work.ua/news/ukraine/1144/