Скільки в Україні платять безробітним: озвучена максимальна сума

Сума допомоги з безробіття в Україні може доходити до 8 тисяч гривень.

Про це сказала директор Державного центру зайнятості Ольга Макогон. При цьому розмір підтримки залежить від попередньої заробітної плати і того, чи була людина легально працевлаштовані.

"мінімальна сума допомоги по безробіттю складає 610 гривень. Їх можуть отримати ті, хто тільки що закінчили ВУЗ і не змогли знайти роботу, а також люди, які на попередньому місці працювали менше, ніж півроку. Є максимальний розмір допомоги, який досягає 8 тис. гривень, в середньому люди отримують близько 4 тис. гривень. По тривалості до року безробітний може отримувати цю допомогу, а люди в передпенсійному віці до 720 днів", – сказала Макогон.

В Україні, якщо звільнитися за погодженням сторін, допомога по безробіттю можна оформити відразу, а за власним бажанням – після трьох місяців безробіття. І розмір цієї допомоги – левова частка зарплати.

Також в середині серпня 2019 року стало відомо, що українці вже в найближчому майбутньому будуть працювати за новими правилами. Проект Кодексу законів про працю (Кзпп) в першому читанні прийняли ще кілька років тому. Днями Європейська бізнес-асоціація розробила поправки до документу.


Джерело: https://www.obozrevatel.com/economics/economy/do-8-tyisyach-griven-v-tsentre-zanyatosti-rasskazali-o-vyiplatah-po-bezrabotitse.htm