Робота після 60 років: де можна працевлаштуватися пенсіонерам

Працюючих пенсіонерів в Україні майже 3 мільйони. Знайти роботу в цьому віці найважче – підтверджують експерти з працевлаштування. Де все-таки цінують досвід таких претендентів на посаду і яку підробіток пропонують пенсіонерам?

Більшості людей пенсійного віку грошей ледь вистачає на комуналку і ліки. Багато з них, кому дозволяє здоров'я, шукають підробіток.

На високу зарплату не варто розраховувати, але навіть і 5000 - 6000 гривень будуть не зайвими.

Пенсіонерок, кажуть експерти з працевлаштування, готові наймати помічницями по господарству і доглядальницями дітей. Літні чоловіки знайдуть підробіток як охоронці і водії. А якщо є педагогічна освіта, можна спробувати себе в репетиторстві.

На виробництві професійний досвід пенсіонерів теж цінують, але плата там не дуже висока.

"У нас дуже багато є прикладів, коли 65+ не випускають з виробництва, вони працюють в якості експертів. На чверть ставки. Тому що вони досить добре знають ті нюанси, які зараз вже ніхто крім них не пам'ятає", – розповідає експерт ринку праці Тетяна Пашкіна.

Про те, що після шістдесяти важче знайти роботу – експерти ринку праці не сперечаються. Але на деяких підприємствах готові навіть навчати пенсіонерів, щоб ті працювали.

"На підприємстві працюють понад 8000 осіб, з яких більше чверті – люди пенсійного віку. Вони професіонали своєї справи", – запевняє спеціаліст служби зі зв'язків з громадськістю комунального підприємства Людмила Сергієнко.


Джерело: https://www.segodnya.ua/economics/enews/rabota-v-60-let-kakuyu-podrabotku-predlagayut-pensioneram-1205274.html