Робота «звідки завгодно» на 4,4% продуктивніше, ніж з дому, — Гарвардський університет

Вчені з Гарвардської бізнес-школи (частина однойменного університету в США) з'ясували, як впливає на працівників, які працюють на віддаленій основі, ступінь контролю з боку роботодавця.

Доцент Притвирадж Чоудхурі, який працює у відділі управління технологіями та операціями Гарвардської школи бізнесу, разом зі своїми колегами провів дослідження продуктивності так званих віддалених працівників. Вчені отримали цікаві результати.

Виявилося, що серед співробітників, які працюють поза офісом, набагато більшу продуктивність виявляють не ті люди, які працюють вдома, де «і стіни допомагають», виділяючи для роботи адміністратора. Насправді, зауважив доцент Чоудхурі, люди з вільним графіком і низьким контролем з боку начальства, ті, хто може виконувати свої обов'язки, перебуваючи далеко від дому і звичної обстановки, працюють на 4,4% продуктивніше.

Ці результати показують, що вимоги деяких компаній по відношенню до співробітників, які не працюють в офісі, можна послабити. Наприклад, дозволити працювати в будь-який час замість певних годин, рідше відвідувати офіс зі звітом і переїхати в будь-яку точку країни або навіть світу. (Якщо, звичайно, специфіка роботи дозволяє).

«Працівник може переїхати у вибране місце і заощадити на вартості життя, а роботодавець побачить більш високу продуктивність і меншу ступінь виснаження, а також заощадить на нерухомості»   вважає Притвирадж Чоудхурі.


Джерело: https://www.work.ua/ru/news/ukraine/1217/?setlp=ru