Google встановить "мінімалку" для найманих працівників 15 доларів на годину

Американська корпорація Google має намір встановити мінімальну годинну оплату для співробітників, що працюють за контрактом, і тимчасових найманих працівників у розмірі 15 доларів.

Про це пише американська газета The Hill з посиланням на внутрішню службову записку віце-президента корпорації по кадрам Ейлін Нотон.

За даними видання, Google вимагатиме від компаній, які наймають таких працівників та підрядників у рамках співробітництва, не тільки зарплату в 15 доларів на годину, а також комплексне медичне обслуговування, 12-тижневу відпустку по догляду за дитиною й мінімум вісім днів відпустки по хворобі.

Оголошення Google надійшло в той же день, коли група з 915 співробітників корпорації підписала лист з вимогою рівного ставлення до тимчасовим працівникам і підрядникам. У листі сказано, що вони становлять 54% робочої сили Google (122 тис. осіб).

Зміни в годинній оплаті повинні вступити в силу до січня 2020 року, а інші – до 2022-го.

Нагадаємо, в березні Єврокомісія наклала на Google мільярдний штраф. Інтернет-корпорацію визнали винною в порушенні європейських норм щодо конкуренції з 2006 по 2016 роки.


Джерело: https://www.segodnya.ua/economics/business/google-ustanovit-minimalku-dlya-naemnyh-rabotnikov-v-15-dollarov-v-chas-1246980.html