Чого чекає від роботи "покоління Z" в Україні: експерт назвала вимоги

На ринку праці все більше з'являються люди "покоління Z", тобто народжені на початку-середині 1990-х років. "Зети" – синонім слова "цифровий людина", вони активно використовують планшети та інші гаджети, VR- та 3D-реальність.

"Покоління Z" цікавиться наукою та технологіями; передбачається, що багато його представників будуть займатися інженерно-технічними питаннями, біомедициною, робототехнікою.

Все це впливає на вимоги таких людей до працевлаштування. За словами HR-експерта Тетяни Пашкіної, це означає, що для "зетів" у першу чергу важливі цікаві проекти, у реалізації яких можна проявити себе, а вже вудругу чергу – зарплати.

"Як тільки у молодих закінчується драйв, захопленість, вони змінюють місце роботи і ніякою зарплатою їх не втримаєш. Тому необхідно міняти культуру менеджменту. Молодій людині потрібен наставник, з яким можна порадитися, як краще виконати завдання. А не строгий начальник, який постійно каже: "Ти тут напартачив, йди й перероби!". На жаль, далеко не скрізь керівники до цього готові", – аналізує Пашкіна.

Нагадаємо, як показує статистика, в Україні третина безробітних – це люди у віці до 35 років.


Джерело: https://www.segodnya.ua/ua/economics/business/chego-zhdet-ot-raboty-pokolenie-z-v-ukraine-ekspert-nazvala-trebovaniya-1364762.html