В Україні повертають "карантинні" виплати бізнесу

В Україні планують відновити виплату компенсацій бізнесу за втрати під час локдауну. Гроші зможуть отримати підприємці в регіонах червоної зони. Зараз це Київ і Київська, Житомирська, Івано-Франківська, Чернівецька, Закарпатська, Одеська, Сумська області.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. За його словами, в Кабміні вже обговорили механізм таких виплат.

"Доручив Мінекономіки спільно з Мінфіном, Мінсоцполітики, Мінрегіоном, із залученням органів місцевого самоврядування розробити алгоритм відшкодування втрат людям, які були змушені припинити свою діяльність через введення червоного рівня епідемічної небезпеки в їх населеному пункті", – пояснив Шмигаль.

А радник голови Офісу президента Тимофій Милованов уточнив, що розмір виплат буде залежати від середньої зарплати в регіоні.

"Місцева влада <...> повинна розробити пакет підтримки і надати його центральної влади. Центральна влада додасть ще 100% до коштів, які готова надати місцева влада... Намагаємося всі разом допомогти, місцева і центральна влада навпіл, 100% + 100%", – додав він.

Нагадаємо, у зв'язку з осіннім карантином вихідного дня допомогу в розмірі 8000 гривень отримали півмільйона українців. Всього перерахували 3,64 млрд гривень.


Джерело: https://economics.segodnya.ua/ua/economics/business/v-ukraine-vozvrashchayut-karantinnye-vyplaty-bizesu-1514041.html