Жінкам платять менше: скільки заробляють українські фінансисти

У фінансовій сфері найвищі зарплати в Україні отримують фінансові директори – в середньому 56,9 тис. гривень. Найнижчі оклади у бухгалтерів – менше 15 тис. гривень. Зарплати інших фахівців фінансової сфери коливаються в районі 18,9-38,5 тис. гривень. При цьому спостерігається серйозна гендерна дискримінація – середня зарплата чоловіків вище на 19,7 тис. гривень, ніж у жінок. А більшість фінансистів у країні – саме жінки.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного кар'єрним порталом Happy Monday спільно з бухгалтерським сервісом "Дебет-Кредит".

Так, середні зарплати фінансисток склали трохи більше 17 тис. гривень, а чоловіків – 36,8 тис. гривень. Причому найбільший розрив спостерігається в керівній посаді фінансового директора. Та загалом на жодній з посад жінки не заробляють більше за чоловіків.

Більшість фінансистів в Україні отримують зарплату в національній валюті. Але є й ті, у кого оклади в іноземній валюті, або ж їхні зарплати прив'язані до курсу.

Щодо віку, то найстаршими виявилися бухгалтери – тут вік фахівців становить 45+. А наймолодша спеціальність – аудитори.

Нагадаємо, в серпні середня зарплата в Україні впала на 3% – до 11 446 гривень. За даними Держстату, фінансова і страхова діяльність увійшла в ТОП-3 найбільш оплачуваних сфер з показником в 19 700 гривень.


Джерело: https://economics.segodnya.ua/ua/economics/business/zhenshchinam-platyat-menshe-skolko-zarabatyvayut-ukrainskie-finansisty-1484967.html