У центрі зайнятості розповіли, кого шукають столичні роботодавці

На сьогоднішній день найбільш затребуваними в Києві є водії автотранспортних засобів. Середня заробітна плата цієї категорії працівників становить майже 15 тис. Грн, повідомили в столичному центрі зайнятості.
Після водіїв йдуть:

  • контролери на пасажирському транспорті (12 тис. грн);
  • слюсарі-ремонтники (11,5 тис. грн).

Бракує також вихователів і помічників вихователів, фахівців з різних напрямів роботи, продавців продовольчих товарів, робочих з комплексного прибирання та утримання будинків з прилеглими, прибиральників службових приміщень, касирів торгового залу, медсестер і електромонтерів.
"Карантин суттєво не вплинула на структуру вакансій в столиці. Як і раніше серед вакансій, які надійшли до Київського міського центру зайнятості від роботодавців, кількісно переважають представники робітничих професій", - відзначили в службі.
При цьому найбільші зарплати пропонують таким затребуваним працівникам:

  • інженери-програмісти з середньою зарплатою майже 30 тис. грн;
  • трохи менше - 25 тис. грн - обіцяють столичним ріелторам;
  • майже 24 тис. грн складе щомісячна зарплата у головних механіків;
  • зарплатою в 20 тис. грн роботодавці заохочують газозварників, випробувачів двигунів, слюсарів-складальників двигунів, ливарників металів і сплавів;
  • майже 19,5 тис. грн пропонують провідним інженерам;
  • 18 тис. грн - керуючим відділеннями і будівельним електромонтажникам.

"З початку 2020 року столична служба зайнятості допомогла знайти роботу майже 9 тис. Безробітним (в тому числі понад 6 тис. - з початку дії карантину). Зараз в базі Київського міського центру зайнятості нараховується 10 318 вакансій", - йдеться в повідомленні.
У той же час близько 80% тих, хто перебуває на обліку, - адміністративні службовці та топ-менеджери. Найбільше претендентів на одне вільне робоче місце серед колишніх законодавців, керівників і менеджерів. На кожну вакансію серед них претендує 24 людини.
Серед професіоналів (інженери, економісти, лікарі та ін.) На одну вакансію - чотири претенденти, а серед фахівців (механіки, бухгалтери, медсестри та ін.) - три. На одного кваліфікованого робітника, представника найпростіших професій та осіб без професії доводиться 1-2 вакансії.
Нагадаємо, в серпні число пропозицій по роботі в Україні знизилося на 4% в порівнянні з липнем. Найбільше вакансій було зосереджено в Києві, Харкові та Дніпрі, найменше - в Сумах, Луцьку та Кривому Розі.

Джерело: https://ubr.ua/labor-market/ukrainian-labor-market/v-kievskom-tsentre-zanjatosti-nazvali-samye-vostrebovannye-v-stolitse-professii-3896062