У Раду внесли проект закону про відстрочення введення касових апаратів для "спрощенців"

Група народних депутатів на чолі з головою Верховної Ради Дмитром Разумковим зареєстрували в парламенті законопроект №4313 про перенесення термінів обов'язкового використання касових апаратів (РРО) для підприємців на спрощеній системі оподаткування до 1 січня 2022 року.

Документ внесли 3 листопада. У той же день передали на розгляд керівництву і в комітети, а сьогодні направили нардепам для ознайомлення.

Проект закону пропонує перенести на 1 січня 2022 року:

  • вимога обов'язкового застосування РРО суб'єктами господарювання, які повинні це зробити до 1 січня 2021-го та 1 квітня 2021 роки (незалежно від видів діяльності);
  • впровадження спеціального порядку розгляду скарг покупців і компенсації частини штрафних санкцій "кешбек".

"Очікується позитивний вплив від прийняття проекту закону, оскільки відбудеться перенесення термінів обов'язкового застосування реєстраторів розрахункових операцій та / або програмних РРО при здійсненні розрахункових операцій, що в умовах кризової економічної ситуації в країні є обтяжливим для малого і середнього бізнесу", - сказано в пояснювальній записці.

Напередодні Разумков пообіцяв, що 4 листопада буде дано доручення податковому комітету невідкладно розглянути законопроект про відстрочку обов'язкового введення РРО та одразу винести в зал для голосування.

У свою чергу глава комітету Данило Гетманцев заявив, що 4 листопада парламент за домовленістю всіх фракцій має намір підтримати цю ініціативу.

Таким чином народні обранці вирішили піти назустріч підприємцям, страйкарів 3 листопада під стінами парламенту. Учасники "Податкового майдану" вимагали ухвалити законопроекти, спрямовані на захист спрощеної системи оподаткування.

Нагадаємо, 1 серпня безкоштовне фіскальне рішення для програмних РРО стало доступним для повноцінного добровільного використання. При наявності класичного реєстратора бізнес не зобов'язаний переходити на програмний продукт. Але вже з початку 2021 роки для певних видів діяльності II-IV груп фізосіб-підприємців використання РРО має стати обов'язковим. А з 1 квітня 2021-го ця вимога поширюється на всіх платників єдиного податку II-IV груп.


Джерело: https://ubr.ua/market/trade/v-radu-vnesli-proekt-zakona-ob-otsrochke-vvedenija-kassovykh-apparatov-dlja-uproshchentsev-3897291