Рада скасувала обов'язкові касові апарати та кешбек для ФОПів

Верховна Рада України прийняла за основу і в цілому законопроєкт № 4439-д про відстрочку обов'язкового введення касових апаратів для малого бізнесу. За проголосували 319 народних депутатів. Цей законопроєкт став компромісним після того, як свій варіант у Верховній Раді зареєстрував президент Володимир Зеленський.

"Пауза" в запровадженні обов'язкового використання касових апаратів встановлюється до 1 січня 2022 року для ФОПів (фізосіб-підприємців) 2-4 груп.

Також законопроєкт скасовуєт кешбек і деякі штрафи. А всі ліміти для ФОПів прив'язуються до показника мінімальної зарплати. Ці ліміти використовуються при визначенні групи, до якої відноситься фізособа-підприємець.

Мораторій на перевірки бізнесу залишається чинним до кінця карантину.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада не змогла скасувати обов'язкові касові апарати для ФОПів. Тоді за законопроєкт у другому читанні проголосували всього 17 депутатів.

При цьому підприємці, які страждають через карантинні обмеження, продовжують проводити акції протесту. Вони вимагають відстрочити обов'язкове використання РРО для малого бізнесу.


Джерело: https://economics.segodnya.ua/ua/economics/business/rada-otmenila-obyazatelnye-kassovye-apparaty-i-keshbek-dlya-fopov-1492398.html