Майже п'ята частина населення України опиниться за межею бідності через коронавірус і карантин

Дев'ять мільйонів українців через епідемію можуть опинитися за межею бідності. Такий вердикт винесло Управління ООН з координації гуманітарних питань. Там пояснюють, що у 40% українських сімей тепер щонайменше по одному безробітному. Удвічі більше домогосподарств втратили джерела доходів, відзначають в ООН. Як стало відомо, в Управлінні відзначають, що соціально-економічні наслідки для регіонів сходу, де тривають бойові дії, стануть катастрофічними.

А тим часом український бізнес б'є на сполох через карантин вихідного дня. За словами його представників, країна не витримає локдауну. Повне закриття на вихідні може стати фінальною крапкою в роботі деяких підприємців.

Нагадаємо, ресторатори в різних містах виходили на акції протесту проти карантину вихідного дня. Зокрема, мітинги пройшли в Запоріжжі, Одесі, Чернівцях, Івано-Франківську та Миколаєві.


Джерело: https://economics.segodnya.ua/ua/economics/enews/pochti-pyataya-chast-naseleniya-ukrainy-okazhetsya-za-chertoy-bednosti-iz-za-koronavirusa-i-karantina-1488560.html