Кількість безробітних в Україні перевищила півмільйона людей

Число безробітних станом на початок червня зросло на 76%, порівняно з червнем 2019 року. Кількість вакансій за час карантину впала удвічі.

Кількість врахованих безробітних в Україні станом на 12 червня 2020 року становила 516 тис осіб, що на 76% більше, ніж у червні минулого року. Про це в четвер, 18 червня, повідомляє УНН з посиланням на офіційну відповідь на запит Державної служби зайнятості.

"У зв'язку з пандемією коронавірусної хвороби COVID-19 відбулося скорочення попиту на робочу силу і суттєве зростання звернень громадян за допомогою у працевлаштуванні до центрів зайнятості. Станом на 12 червня 2020 року кількість безробітних, зареєстрованих у Державній службі зайнятості, становить 516 тис. осіб, що на 76% або на 223 тисячі більше, ніж станом на відповідну дату минулого року (станом на 12 червня минулого року кількість зареєстрованих у службі зайнятості безробітних становила 293 тисячі осіб)", - йдеться в повідомленні.

З 12 березня (початку дії карантину) по 11 червня було зареєстровано 285 тисяч безробітних, що майже вдвічі більше, ніж за такий же період минулого року.

Разом з тим, у службі зайнятості повідомили, що, незважаючи на обмежувальні заходи, з початку карантину вона працевлаштувала 143 тисячі громадян, з яких 94 тисячі мали статус безробітних.

Також в офіційній відповіді держслужби зазначено, що на 12 червня 2020 року в її базі даних налічується 53 тисячі вакансій, що на 40% менше, ніж у червні минулого року. Уточнюється, що з початку карантину роботодавці подали в Держслужбу зайнятості 161 тисячу вакансій, що вдвічі менше, ніж за такий період минулого року.

Наразі в Україні є попит на робітників, які працюють з інструментами, обслуговуючий персонал, працівників сфери послуг і торгівлі, некваліфікованих працівників, фахівців, менеджерів та керівників.


Джерело: https://ua.korrespondent.net/business/economics/4242292-kilkist-bezrobitnykh-v-ukraini-perevyschyla-pivmiliona-luidei-zmi