Як комфортно повернутися до роботи після свят: практичні поради

Психологи давно визнали, що зовнішня мотивація не працює, вона повинна виходити зсередини.

Новорічні та Різдвяні свята можуть стати не тільки можливістю відпочити і переключитися, а й перерости в справжнє випробування, коли потрібно буде повертатися до офісу. Як комфортно повернутися до роботи після свят, розбиралися в статті.

1. Не поспішайте

Не намагайтеся першого робочого дня переробити всю роботу, не беріться за масштабні проекти, а по можливості проведіть підготовчу роботу. Просто плавно увійдіть в курс справи і робочий ритм.

2. Підживлюйтесь ідеями під час відпочинку

Це дозволить вам охочіше і з більшим бажанням приступити до роботи і до їх реалізації. Сходіть на виставку, подивіться фільм, прочитайте книгу, журнал або почніть вивчати щось нове. Виберіть те, що наповнює вас, змушує піднятися з дивана і працювати.

3. Плануйте і запишіть свої цілі

Постноворічний період – відмінний час, щоб будувати плани і ставити цілі. Приділіть трохи часу, візьміть в руки ручку і блокнот і напишіть те, чого ви хотіли б досягти цього року. Далі, напишіть план, згідно з яким ви рухатиметеся до досягнення своєї мети. Це стане для вас хорошою мотивацією до дії.

4. Не тисніть на себе

В епоху соцмереж з красивими картинками і текстами, може виникнути гнітюче відчуття, що ви нічого не досягли, нічого не вмієте і не можете, тоді, як інші підкорюють світ. Не тисніть на себе і не порівнюйте з іншими. Порівняйте себе з тим, ким ви були рік тому і проаналізуйте, чого досягли за цей рік. Психологи давно визнали, що зовнішня мотивація не працює, вона повинна виходити зсередини.

5. Навчіться відпочивати

Щоб продуктивно працювати, важливо навчитися добре відпочивати. І якщо новорічні свята минули вдало, тоді просто навчіться насолоджуватися маленькими справами і цілями на роботі, щоб досягати більшого. І візьміть собі за правило планувати свій відпочинок кожні вихідні – це допоможе вам якісно і цікаво відпочивати, перемикаючись з роботи і насолоджуючись життям.


Джерело: https://www.segodnya.ua/ua/lifestyle/psychology/kak-komfortno-vernutsya-k-rabote-posle-prazdnikov-praktichnye-sovety-1384954.html