Естонія дозволила заробітчанам приїжджати на сезонні роботи

Уряд Естонії прийняв рішення скасувати раніше накладену заборону на в'їзд сезонних працівників з-за меж Євросоюзу, поклавши край протистоянню, яке місцеві ЗМІ назвали "полуничної війною".

Місцеві фермери почали масово скаржитися, що без сезонних робітників з-за кордону полуниця та інші культури просто гниють на полях, передає Reuters. Тепер трудовим мігрантам дозволяється в'їжджати в Естонію на строк до шести місяців в році, і лише до квітня 2022 року.

Але, наприклад, права партія EKRE, що входить в правлячу коаліцію, проводить активну кампанію проти залучення іноземних мігрантів, які приїжджають в основному з України, заявляючи, що ці робочі місця повинні бути надані місцевим безробітним естонцям.

Очікується, що безробіття в Естонії збільшиться в цьому році приблизно до 13%, оскільки поширення коронавіруса завдало удару по таким важливим для країни галузям, як туризм і транспорт.

При цьому в EKRE заявили, що погодилися з рішенням влади, так як уряд в той же час ввело нові обмеження на прийом іноземних студентів.

Нагадаємо, ще в середині березня міністр фінансів Естонії Мартін Хельма заявив про вступ його країни в фазу нової економічної кризи. За його словами, цифри показують, що такого різкого падіння в Естонії не було з 2008 року.


Джерело: https://ubr.ua/labor-market/ukrainian-labor-market/estonija-taki-razreshila-ukrainskim-zarobitchanam-priezzhat-na-sezonnye-raboty-3894138