Естонія звинуватила українських заробітчан в "експорті" коронавірусу

У жовтні більш як половини т.зв. ввезених в Естонію заражень коронавірусом склали випадки з Росії та України, іноді їхня частка сягала 61%. При цьому з Фінляндії до Естонії в жовтні "ввезли" всього п'ять випадків інфекції.

Про це повідомляє портал Естонського радіо і телебачення.

За даними Департаменту поліції і прикордонної охорони, з 1 жовтня по 10 листопада в Естонію в'їхало 1414 громадян України.

Глава Талліннського прикордонного пункту Пих’яської префектури Рааво Ярва зауважив, що з України до Естонії нема прямих авіарейсів, але перетин наземного кордону в певних випадках допускається: "Наприклад, в разі вантажоперевезень і з метою роботи".

Радник Департаменту здоров'я Ірина Донченко розповіла, що з початку пандемії було 102 випадки зараження, пов'язаних з поїздками в Україну. Для порівняння, 45-го тижня з 66 пов'язаних з поїздками заражень – 14 припали на ввезені з Росії випадки. З України ввезли 20 випадків.

"Зараз ті, хто приїжджає до Естонії, повинні здати на кордоні тест і дочекатися його результатів удома, в самоізоляції. На жаль, наші заходи ефективні не в усіх випадках", – констатувала Донченко.

Водночас вона підкреслила, що ввезені випадки ведикого занепокоєння не викликають: "Частка пов'язаних з подорожами заражень у нас знижується. Це означає, що інфекція поширюється локально".

Нагадаємо, влада Естонії посилила карантинні обмеження через різке зростання захворюваності COVID-19. З 16 листопада в магазинах і торгових центрах країни діє правило 2+2: відвідувачі зможуть пересуватися максимум по дві людини, дотримуючись двометрової дистанцію з іншими людьми.

Також нагадаємо, в Естонії через нову хвилю коронавірусу заборонили нічний продаж алкоголю.


Джерело: https://economics.segodnya.ua/ua/economics/enews/estoniya-obvinila-ukrainskih-zarobitchan-v-eksporte-koronavirusa-1489330.html