Безробітні українці зможуть отримати допомогу для відкриття власного бізнесу

Розмір одноразової допомоги складе до 90 тисяч гривень.

У Міністерстві розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства анонсували введення державних програм з розвитку підприємництва в Україні. Серед них - програма, яка передбачає виплату одноразової допомоги безробітним громадянам для початку підприємницької діяльності.

 Громадяни, які стоять на обліку в службі зайнятості, можуть розраховувати на підтримку в розмірі до 90 тисяч гривень. Але за умови, що людина отримує допомогу з безробіття в максимальному розмірі. Засоби, які будуть виділені людині для створення підприємницької діяльності, повертати державі не потрібно, - повідомили в Міністерстві.

Згідно з проектом бюджету Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування, на цю програму передбачено 386 млн гривень, що в 4,7 разів більше ніж в 2019 році.

У програмі з початку власного бізнесу можуть взяти участь безробітні старше 18-ти років, які перебувають на обліку в службі зайнятості, а також не укладали новий трудовий договір протягом місяця. Також громадяни повинні надати план дій для відкриття власного підприємництва.

Як зазначено в повідомленні, в 2019 році працівники служби зайнятості сприяли в створенні бізнесу 2,4 тисячі громадян. Найпопулярнішими сферами підприємництва стали: торгівля, професійна і наукова діяльність, ремонт побутової техніки, а також переробна промисловість і сільське господарство.


Джерело: https://kp.ua/politics/660943-mynekonomyky-bezrabotnye-ukrayntsy-smohut-poluchyt-pomosch-dlia-otkrytyia-sobstvennoho-byznesa