В Україні зафіксували стрімке зростання кількості профзахворювань

В Україні зріс рівень профзахворювань, які пов'язують з поганою якістю проведення медоглядів працівників підприємств. Про це повідомили у Фонді соціального страхування.

За інформацією Фонду, за 9 місяців поточного року в порівнянні з аналогічним періодом 2018 року кількість професійних захворювань збільшилася на 26,5%, або на 348 захворювань (з +1314 до 1662).

Законодавство зобов'язує керівництво українських підприємств періодично проводити медогляд всіх працівників, зайнятих на важких, зі шкідливими або небезпечними умовами праці роботах, де є потреба у професійному огляді, а також для всіх осіб у віці до 21 року незалежно від умов праці.

Роботодавець також за результатами медичних оглядів повинен в повному обсязі забезпечити проведення відповідних оздоровчих заходів, а також усунути причини, що призводять до професійних захворювань.

Згідно із законодавством, всі ці заходи роботодавець повинен здійснити за свій рахунок.

У Фонді соцстраху додали, що неякісне проведення оглядів, ухилення від них працівника або незабезпечення проходження медогляду роботодавцем можуть стати причиною розвитку або загострення професійного захворювання.


Джерело: https://ubr.ua/ukraine-and-world/society/nekachestvennyj-medosmotr-nazvali-prichinoj-rosta-profzabolevanij-sredi-ukraintsev-3888234