У mcdonald's запускають кампанію за наймом людей старшого віку

Сьогодні молоді люди, мілленіали не дуже охоче беруться за роботу з невеликою зарплатою. Вони хочуть працювати в класній команді, знаходити додатковий сенс в роботі і змінювати світ. Для великих компаній з невеликими зарплатами - це проблема, яку вони планують вирішити також за допомогою віку. Як повідомляє FastCompany, в McDonald's залишилося 250000 вакантних робочих місць на наступне літо, і на ці позиції компанія планує найняти літніх людей.

Таким чином, McDonald's планує зміцнити власні кадрові позиції, а також допомогти літнім людям знайти роботу. Справа в тому, що далеко не всі хочуть провести пенсію за в'язанням шкарпеток онукам і переглядом телепередач - деякі готові продовжувати працювати, але знайти роботу в такому віці досить складно. Компанія буде публікувати вакансії онлайн дошці оголошень AARP.

до Речі, це не перший випадок, коли McDonald's запускає кампанію за наймом людей старшого віку. Тим не менш, ця спроба - найбільш консолідована і масштабна. Компанія буде співпрацювати з Фондом AARP для запуску пілотної програми у п'яти штатах. Вона допоможе літнім американцям з низьким рівнем доходу знайти роботу.

Меліса Керсі, керівник відділу кадрів McDonald's в США, зазначає:

«Така ініціатива важлива для зрушень на ринку праці у питаннях ейджизму. Підлітки і студенти, як правило, складають більшість працівників фаст-фуд індустрії. Тим не менш, рекрутери закладів харчування все частіше звертаються до людей старшого віку, які хочуть працювати в компанії. За інформацією Bloomberg в 2018 році зазначив, що старші працівники зазвичай більш пунктуальні, досвідчені, дружні і краще розуміють трудову етику, ніж молоді люди».

Фахівці очікують, що кількість працюючих американців у віці від 65 до 74 років зросте на 4,5% в найближчі кілька років.

Ейджизм (дискримінація людини за віком), звичайно, все ще присутній в суспільстві, однак така тенденція може стати першим кроком до життя без упереджень і дасть можливість кожному працювати тоді, коли хоче і до тих пір, поки зможе.


Джерело: https://impactlab.media/2019/04/25/mcdonalds-against-ageism/