З 1 січня 2020 року в Україні підвищать мінімальну зарплату

Плюс 500 до гаманця. З 1 січня мінімальна зарплата в Україні буде 4723 гривні. Саме таку суму заклали в держбюджеті на 2020 рік.

У новому році збільшаться витрати на оборону, медицину і освіту. Гроші на все уряд планує отримувати від приватизації державних підприємств та легалізації тіньового бізнесу. Очікувана середньорічна вартість долара - 27 гривень. Це найнижчий показник за останні кілька років.

"Рівень інфляції закладається в цьому законопроекті в розмірі, приблизно, 6%. Показник інфляції показує знецінення національної валюти. Тобто, зменшення вартості тих грошей, які знаходяться у вас в гаманці. Тобто, на наступний рік у нас не планується великого знецінення гривні ", - говорить економіст Кирило Огданський.

Нагадаємо, що 14 листопада Верховна Рада України прийняла державний бюджет на 2020 рік. За остаточний варіант головного кошторису країни проголосували 279 народних депутатів.

У той же час, спікер Верховної Ради України Дмитро Разумков підкреслив, що прийнятий депутатами державний бюджет на 2020 рік - не гірше, але й не краще кошторисів за попередні роки. Внести глобальні зміни в бюджет навіть в третьому читанні було б неможливо.


Джерело: https://34.ua/s-1-yanvarya-2020-goda-v-ukraine-povysyat-minimalnuyu-zarplatu_n84059