На літо в Польщі поїде працювати ще півмільйона українців

Українці можуть істотно підсилити економіку Польщі, адже підприємці потребують іноземців, які будуть працювати на курортах, в готелях і закладах громадського харчування. Про це заявив президент філії Північної торгової палати Ярослав Білас.

"Потреби ринку створюють попит на працівників. Громадяни України істотно підсилять нашу економіку, тому що туризм в Польщі розвивається, польське море стає все більш привабливим, оскільки у нас (поліпшується – ред.) інфраструктура", – сказав Ярослав Білас.

Також, за його словами, зараз заробітки працівників з України різні.

"Це від самої низької заробітної плати в країні, до 3-4 тисяч злотих нетто. Однак, помітно, що ставки ростуть, тому що ... коли працівники з України не задоволені роботою у даного роботодавця – шукають інші можливості і знаходять їх. Така ситуація буде змушувати роботодавців платити українцям стільки ж, скільки і полякам, щоб утримати працівника", – підкреслив Білас.

Наголошується, що в Польщі вже працює півтора мільйона українців. За підрахунками, на літо в Польщі прибуде ще чергових півмільйона громадян України.


Джерело: https://www.segodnya.ua/ukraine/na-leto-v-polshu-poedet-rabotat-eshche-polmilliona-ukraincev-1267702.html