Киберполиция шукає 50 киберинспекторов. Зарплата - 11000 грн.

Киберполиция оголосила конкурс на 50 вакансій інспекторів у різних регіонах країни. Найбільше фахівців шукають в Києві - 15, ще 6 у Львові, по 4 у Полтаві та Харкові.

Заробітна плата від 11000 грн (після успішного проходження первинної професійної підготовки). Соціальне забезпечення, пільговий лізинг на житло, компенсацію оренди за наймання житла. А ще можливість «прокачати скіли»:

- професійну підготовку за міжнародними стандартами;

- підвищити ступінь вищої освіти у вищих навчальних закладах зі специфічними умовами навчання, що здійснюють підготовку поліцейських;

- перспективу кар'єрного росту.


Що треба робити

Попереджати кримінальні злочини, вчинені з використанням комп'ютерів, розглядати звернення та запити громадян, підприємств, установ, організацій з відповідних питань, а ще у вакансії зазначено, що треба буде «накопичувати, аналізувати та впроваджувати позитивний зарубіжний і вітчизняний досвід протидії кіберзлочинності».


Що треба вміти

По-перше треба бути громадянином України, старше 18 років, вільно володіти рідною мовою і мати вищу освіту. Далі складніше - знати Конституцію України та закони «Про Національної поліції», «Про запобігання корупції», «Про оперативно-розшукової діяльності». А ще треба мати один з таких сертифікатів:

- Microsoft Technology Associate (MTA) Security Fundamentals;

- ISACA CSX Cybersecurity Fundamentals Certificate;

- GIAC Information Security Fundamentals (GISF)

- (ISC) 2 Certified Systems Security Practitioner (SSCP).


Якщо знання є, а сертифікатів немає - не біда, але треба буде здати кваліфікаційні іспити.

Прийом анкет https://nabir.np.gov.ua/index.php?r=recruitment/process_recruitment&id=2522&sfns=mo&fbclid=IwAR3PcIhi3JIAidnVDxUZ-u29kTj0ckRrPgXdr3tMAltCvZT8j-M4443RLeg) почався з 2 травня.


Джерело: https://www.work.ua/ru/news/ukraine/1126/