Безробітних боржників за аліменти будуть працевлаштовувати примусово

У Державній службі зайнятості повідомили, що 3 грудня 2018 року відбулася зустріч Світлани Глущенко с заступник голови Державної служби зайнятості Романом Криганом. Відомства домовилися про спільну роботу над працевлаштуванням осіб-боржників по виплаті аліментів. У службі зазначили, що зараз зареєстровано близько 100 тис. виконавчих проваджень по аліментах, виплата яких неможлива за відсутності у людини роботи і майна.

Отримати аліменти від чоловіка, який не має офіційного місця роботи, непросто. Тому в Мін'юсті хочуть працевлаштовувати безробітних, якщо вони не платять по боргах.

Примусову працю в Україні може застосовуватися лише в межах кримінальної відповідальності. Автор законопроекту про аліменти, адвокат Олег Простибоженко зазначає, що навіть наявні санкції та обмеження не працюють належним чином. Він стверджує, що система юстиції не справляється з обробкою запитів щодо боржників.

Втім, приватний виконавець Михайло Корольов запевняє, що механізм примусового працевлаштування розроблений. За його словами, якщо у громадянина немає майна, він ніде не працює, тоді нічого стягувати. На таку людину складається протокол, який передається до суду. Суддя може оштрафувати боржника або направити його на суспільно корисні роботи.


Джерело: https://etcetera.media/bolshe-sanktsiy-bezrabotnyih-dolzhnikov-po-alimentam-prinuditelno-trudoustroyat.html