У 2019 році держслужбовцям заробітну плату підвищувати не будуть

Посадові оклади працівників державних органів, Державного бюро розслідувань (ДБР) і Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) залишаться на рівні поточного року. Це передбачає проект держбюджету України на наступний рік.

"Встановити, що в 2019 році при визначенні посадових окладів і заробітної плати, грошового забезпечення працівників державних органів застосовується прожитковий мінімум, встановлений для працездатних осіб станом на 1 січня 2018 року", - зазначено в законопроекті.

протягом двох років були прийняті закони України, якими значно підвищений розмір оплати праці працівників держорганів порівняно з працівниками бюджетної сфери.

"Враховуючи фінансові можливості державного бюджету і, щоб уникнути збільшення диспропорцій в оплаті праці працівників державних органів та працівників бюджетної сфери, пропонується тимчасове призупинення підвищення розмірів заробітної плати працівників державних органів", - зазначено в документі.

Законопроект Кабміну зареєстрований на сайті парламенту під №9000 від 15 вересня. Днем раніше Кабмін затвердив і направив до ВР проект держбюджету на 2019 рік.


Джерело: https://zn.ua/ECONOMICS/zarplaty-gossluzhaschih-v-2019-godu-povyshatsya-ne-budut-294778_.html