Столична служба зайнятості допомагає особам з інвалідністю у пошуку роботи

Протягом січня-листопада 2018 року послуги столичної служби зайнятості отримували  1278 безробітних осіб з інвалідністю.

Про це у ході круглого столу в Укрінформі на тему: "Творімо добро разом», який приурочений  Міжнародному дню осіб з інвалідністю, зазначив директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич.

«Станом на 1 грудня службою зайнятості працевлаштовано 357 осіб з інвалідністю з 1278 осіб, які звернулися до нашого центру, що більше ніж у попередні роки», - сказав Білич.

Так, за його словами, у період з січня-листопада 2017 року такі послуги отримали 1112 осіб з інвалідністю.

Зокрема, за його словами, з числа працевлаштованих – 11 учасників АТО, які отримали інвалідність внаслідок бойових дій.  

«Деякі з бійців, після проходження курсів за рахунок Фонду соціального страхування на випадок безробіття, стали підприємцями і працюють на себе», - додав Білич.

Крім цього, він зазначив, що з метою підвищення конкурентоспроможності на ринку праці осіб з інвалідністю, професійне навчання за направленням районних філій служби зайнятості м. Києва у січні-листопаді  2018 року проходили 44 безробітних.

Кількість осіб з інвалідністю, залучених до громадських та інших робіт тимчасового характеру - 69.

Зокрема, станом на 1 грудня 2018 року, статус безробітного мали 422 особи, а отримали допомогу по безробіттю – 374 осіб.

Також за інформацією роботодавців, у Києві налічується 1384 вакансій, на які могли бути працевлаштовані особи з інвалідністю.


З повагою

відділ інформаційної роботи

Київського міського центру зайнятості

т/ф 044/537 60 88

www.dcz.gov.ua/kie