Підприємці виступили проти нового податку на зарплати

Союз українських підприємців виступив проти ініціативи Кабінету міністрів України про збільшення бази оподаткування ЄСВ для окремих суб'єктів господарювання.

СУП стверджує, що запропонована модель призведе до переведення заробітних плат "в конверт" і тінізації фонду оплати праці. А сумлінні платники, які виконують всі покладені на них податкові зобов'язання, понесуть ще більше витрат.

Члени союзу також висловили стурбованість з наступним запропонованим проектом закону змін:

1) за несплату податку вводиться кримінальна відповідальність, хоча кілька років тому вона була декриміналізована;
2) забороняється виїзд за межі країни і керування транспортним засобом при відкритому виконавчому провадженні про несплату ЄСВ;
3) вводиться нерівність робочих різних професій при встановленні мінімальних окладів на підприємствах, в установах і організаціях, чим порушується частина друга статті 43 Конституції України;
4) Пенсійний фонд України наділяється новими функціями, які фактично дають йому повноваження контролюючого органу, дублюючи функції фіскальної служби України. Це відбувається в той час, коли бізнес і так перебуває під загрозою перевірок і надмірного, часто нічим не обумовленого, контролю контролюючих органів.

Проект закону ставить в нерівні умови оподаткування для всіх платників. Підхід держави до системи оподаткування повинен бути спрямований на зменшення податкового навантаження, а не збільшення податкового тягаря для сумлінного бізнесу.

Союз українських підприємців закликав Президента України та народних депутатів Верховної Ради України не підтримувати цей проект закону.


Джерело: https://www.epravda.com.ua/rus/news/2018/11/19/642776/