Ким бути: найбільш затребувані професії в Україні

За даними Державної служби зайнятості, зараз найбільший попит спостерігається на кваліфікованих робітників – це швачки, слюсарі, електромонтери, електрогазозварники, муляри, малярі, монтери колій, водії, токарі, столяри та пекарі.На другому місці опинилися професіонали та фахівці з досвідом роботи - бухгалтери, лікарі, фармацевти, вчителі, інженери різних галузей, економісти, спеціалісти державної служби, а також менеджери.Також затребувані працівники сфери послуг: продавці, кухарі, охоронці, офіціанти, бармени, молодші медичні сестри та перукарі.
Найбільше вакансій на сьогодні, згідно з даними сайту rabota.ua, продавців-консультантів. Потенційні роботодавці пропонують заробітну плату пошуковикам до 7 тис. гривень.
В трійку лідерів, серед кількості вакансій на даному сайті, належать і водії, яким роботодавці пропонують майже 15 тисяч гривень.
Якщо розглядати ситуацію в столиці, то найпопулярнішою і однією з високооплачуваних у Києві є IT-сфера. Програмні розробники з великим досвідом можуть розраховувати на зарплату до 100 тисяч гривень, однак від них вимагається додатково бездоганне знання англійської мови і гарантії того, що вони в будь-який момент зможуть відправитися в закордонне відрядження.
Якщо враховувати спеціалізацію, стійким лідером ринку останніх років є веб-розробка. На сьогоднішній момент чверть усіх вакансій призначені для фахівців саме з цієї сфери.
Високий дохід мають і ті, хто працює у сфері авіації. Наприклад бортпровідники в Україні можуть заробляти і 25, і 50 тисяч гривень за місяць, в залежності від авіакомпаній і дальності рейсів.
На третьому місці, із середнім доходом в 11 - 12 тисяч гривень опинилися представники фармацевтики. Трохи менше – близько 10-11 тисяч в місяць – заробляють страховики і фінансисти, і ті, хто працюють у сфері інформації та телекомунікації. А замикають п'ятірку наукові діячі, працівники транспортної та промислової галузей, які заробляють 6-8 тисяч гривень.

Джерело: https://ru.tsn.ua/groshi/na-kogo-uchitsya-samye-vostrebovannye-professii-i-gde-platyat-bolshe-vsego-v-ukraine-1160697.html