Кожному українському безробітному нададуть особистого кар'єрного радника

В Україні вводиться інститут кар'єрного радника, який дозволить забезпечити індивідуальний підхід для кожного клієнта служби зайнятості.

Відповідну постанову «Про затвердження Порядку реєстрації, перереєстрації та припинення реєстрації безробітних, ведення обліку осіб, які шукають роботу» прийнято на засіданні Уряду 19 вересня.

зокрема, зміниться підхід до роботи державної служби зайнятості, а саме, вводиться профілювання безробітних та шукачів роботи.

Дане профілізація передбачає:

  • оцінку ступеня мотивації претендента роботи;
  • затребуваності його професії;
  • можливості працевлаштування;
  • ризики безробіття та визначення обсягу послуг, які надаються для повернення таких осіб на ринок праці.

Також будуть введені індивідуальні плани з надання послуг і працевлаштування. Кожному індивідуально буде вказано комплекс дій, які повинен здійснити кар'єрний радник і безробітний, їх терміни і періодичність надання, зобов'язання сторін щодо виконання цього плану.

Наголошується, що при направленні клієнта на працевлаштування кар'єрний радник буде зобов'язаний перевірити актуальність пропозиції підходящої роботи та попередньо узгодити з роботодавцем умови проведення співбесіди.


Джерело: https://newsone.ua/news/society/v-ukraine-kazhdomu-bezrabotnomu-dadut-lichnoho-karernoho-sovetnika-ot-hosudarstva.html