Більше 10 тис. безробітних в рік планують працевлаштовувати столичні влади

2 жовтня, на пленарному засіданні Київради депутати затвердили Програму зайнятості населення міста Києва на 2018-2020 роки. За допомогою столичної служби зайнятості планується працевлаштовувати щорічно понад 10 тис. безробітних. В результаті реалізації даної програми очікується підвищення зайнятості населення до 62,6%.

Про це стало відомо з повідомлення прес-служби Київради.

Згідно з проектом рішення, Програма покликана підвищити зайнятість населення до 62,6%. Разом з тим рівень безробіття киян у віці від 15 до 70 років повинен знизитися до 6,1%. За допомогою столичної служби зайнятості планується працевлаштовувати щорічно понад 10 тис. безробітних, а професійну підготовку, перепідготовку або підвищення кваліфікації будуть проходити 4,3 тис. непрацевлаштованих осіб.

Наголошується, що, незважаючи на складні процеси, які відбуваються в соціально-економічній сфері держави, ситуація на столичному ринку праці залишається однією з кращих в регіоні.

Повідомляється також, що завдяки реалізації Програми зайнятості в 2017 році було прийнято на роботу на створені нові робочі місця 73 тис. осіб (прогнозний показник виконаний на 104,2%). Крім того, за допомогою служби зайнятості у минулому році було працевлаштовано понад 10 100 безробітних (прогнозний показник виконано на 109,5%). В цілому, по столиці найнижчий показник навантаження на 10 вільних робочих місць - 14 осіб, у той час як по Україні - 70 громадян.

Фінансування запропонованої програми буде здійснюватися за рахунок коштів міського бюджету, передбачених в рамках програми "Турбота. Назустріч киянам" та Фонду на випадок безробіття.


Джерело: http://kievvlast.com.ua/news/vlasti-kieva-planiruyut-trudoustraivat-bolee-10-tys-bezrabotnyh-v-god