В Україні подорожчало оформлення ID-карти та закордонного паспорта

З січня зросла вартість оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки та біометричного паспорта для виїзду за кордон. Відповідне рішення ухвалив Поліграфічний комбінат "Україна".

Причина – підвищення цін на сировину та матеріали, повідомляє прес-служба державного підприємства.

Перше оформлення ID-картки, як і раніше, залишається безкоштовним. Надалі її оформлення до 20 робочих днів коштуватиме 372 грн, хоча до 31 грудня 2021 року це коштувало 363 грн.

Якщо громадянин України хоче отримати її протягом 10 робочих днів, то тепер доведеться за це заплатити 498 грн. Раніше – 489 грн.

У свою чергу оформлення закордонного паспорта коштуватиме 733 грн (до 20 робочих днів) та 1085 грн (до 7 робочих днів) відповідно, тоді як раніше вартість становила 694 грн та 1046 грн відповідно.

Якщо громадяни встигли подати заявку на оформлення біометричних документів та здійснили оплату до кінця 2021 року, вони отримають їх за старою ціною.

Нагадаємо, раніше голова Нацкомісії зі стандартів держмови Орися Демська повідомила, що у країні виникла потреба перевірки транслітерації імен у закордонних паспортах.


Джерело: https://ubr.ua/ukraine-and-world/society/v-ukraine-podorozhalo-oformlenie-id-karty-i-biometricheskoho-zahranpasporta-4011045