"Ковидну" тисячу дозволять витрачати на освіту: Кабмін анонсував розширення програми

Підлітки також зможуть отримати гроші за вакцинацію та витратити їх на освітні послуги. Крім того, незабаром українці зможуть сплатити за ЖКГ-послуги в рамках "е-Підтримки"

Уряд планує розширити програму підтримки населення "е-Підтримка" – гроші за вакцинацію зможуть отримати українці молодші за 18 років. Кошти можна буде витратити на освіту, повідомив сьогодні на засіданні Кабміну 26 січня прем'єр Денис Шмигаль.

"Надалі уряд планує розширити програму на підлітків з одночасним додаванням до напрямів можливих витрат на освітні послуги", – сказав він.

Окрім того, держпрограму розширять і на комунальні послуги. Щоправда, коли українці зможуть сплатити газ за "ковидну" тисячу, наразі невідомо.

Водночас за два дні люди віком від 60 років витратили в аптеках в рамках "е-Підтримки" вже 6,5 млн грн. Ліки можна купити як у фізичних точках продажу, так і на веб-сайтах.

Всього з моменту старту програми було оформлено 7,5 млн. заявок, сума витрачених коштів становить 1,7 млрд. грн. Наразі Кабмін працює над впровадженням виплат у розмірі 500 грн за бустерну дозу Covid-вакцини.

Нагадаємо, що українці переважно витрачають отримані за вакцинацію гроші на книги (майже 600 млн грн) та кінотеатри (близько 450 млн грн).


Джерело: https://ubr.ua/ukraine-and-world/society/kovidnuju-tysjachu-razreshat-tratit-na-obrazovanie-kabmin-anonsiroval-rasshirenie-prohrammy-4011888