Бізнес закликав Кабмін до якнайшвидшої розробки процедур бронювання військовозобов'язаних

Цього тижня президент Володимир Зеленський підписав закон (законопроект №7687) про внесення змін до законодавства про бронювання військовозобов'язаних на період мобілізації та воєнного стану, який парламент ухвалив 4 листопада. Вказаний документ активно підтримував бізнес.

Однак порядок та критерії бронювання має визначити уряд окремим документом, на розробку якого виділено два місяці. У Європейській бізнес асоціації (ЕВА) виділили низку побажань до урядового документа.

Зокрема, Кабмін має визначити процедуру та критерії, за якими можна буде здійснювати бронювання для функціонування підприємств працівників, перелік критично важливих індустрій, можливий відсоток бронювання працівників тощо.

Тому підприємці сподіваються, що розробка документів розпочнеться найближчим часом, а профільні міністерства залучать представників бізнесу. У ЕВА також наголосили на необхідності оперативної розробки правил, тому що в деяких індустріях ситуація вкрай критична, наприклад, в енергетиці. У таких галузях бізнес просить передбачити можливість бронювати понад 40% персоналу.

До того ж бізнес очікує на запуск проекту "єВідрядження", який надасть можливість виїжджати за кордон з робочих питань.

Нагадаємо, законопроект про бронювання зареєстрували 22 серпня. У першому читанні його ухвалили 20 вересня, а у другому – 4 листопада. Документ покликаний удосконалити систему бронювання, зокрема, усуває необхідність отримувати мобілізаційне завдання.


Джерело: ubr.ua