Вихідні та святкові дні у грудні 2021: скільки відпочиватимемо

У грудні 2021 року українці відпочиватимуть дев'ять днів – це суботи та неділі, а також одне календарне свято – Різдво Христове, яке частина християн відзначає 25 грудня.

Загалом у місяці налічується 22 робочі дні. Католицьке Різдво, яке вважається святковим днем за календарем, припадає на суботу, 25 грудня. Тому понеділок, 27 грудня, в Україні також буде вихідним днем згідно з Кодексом законів про працю. Таким чином, працівники відпочиватимуть три дні поспіль.

Водночас, варто враховувати, що напередодні передсвяткових днів тривалість робочого дня скорочується на одну годину. Тому українці раніше підуть додому 24 грудня (п'ятниця) та 31 грудня (п'ятниця).

Примітно, що в Україні почали офіційно святкувати Різдво за григоріанським календарем у 2017 році. Тоді президент Петро Порошенко підписав відповідний указ, заснувавши на 25 грудня вихідний день.

Нагадаємо, що подарунки до Нового року українцям радять закуповувати наперед. Це пов'язано з передсвятковим ажіотажем та Чорною п'ятницею, поштові відділення можуть просто не встигнути доставити посилку.


Джерело: https://ubr.ua/leisure/it-is-interesting/vykhodnye-i-prazdnichnye-dni-v-dekabre-skolko-budem-otdykhat-4009979