Вихід із декрету: як знайти роботу після паузи у кар'єрі

На українському ринку праці пропонується безліч вакансій навіть для жінок, які перебувають у декреті. При цьому їм складно знайти відповідну пропозицію та влаштуватися на необхідну роботу, пише grc.ua.

Пауза у професійній діяльності через догляд за дитиною може тривати від 3 місяців до 6 років. Після такої тривалої перерви у претендентів виникають питання затребуваності та відповідності як фахівця.

Експерти на ринку праці рекомендують жінкам, які перебувають у пошуку роботи, дотримуватися п'яти порад:

  1. Тайм-менеджмент - допоможе збалансувати час догляду за дитиною та виконання робочих обов'язків. Основні принципи: формування чіткого графіка роботи та відпочинку, розстановка пріоритетів.
  2. Підготовка до змін – коли робота виходить першому плані, потрібно попередньо підготувати дитину до змін.
  3. Бути в курсі – продовжувати стежити за новинками в галузі навіть у період декретної відпустки, зокрема переглядати нові видання, підписатися на сторінки в соцмережах з корисною інформацією, шукати нові дані в інтернеті, спілкуватися з колегами на спеціальних форумах та чатах.
  4. Підвищувати рівень – покращувати кваліфікацію за допомогою швидких курсів, після яких можна отримати сертифікат.
  5. Співбесіда – після цієї підготовки можна впевнено йти на бесіду з роботодавцем.

Нагадаємо, у жовтні 2021 року середня зарплата, яку роботодавці пропонують претендентам, знизилася на 300 грн., до 17,7 тис. грн. Традиційно лідером за сумою окладів є Київ, де середній розмір пропонованої винагороди становить 40,2 тис. грн.


Джерело: https://ubr.ua/labor-market/ukrainian-labor-market/vykhod-iz-dekreta-kak-najti-rabotu-posle-professionalnoho-pereryva-4009384